Mango Knafeh cups … أكواب كنافة المانجا

Standard

  • Ingredients:
  • 1 lb of frozen knafeh thawed.
    1/2 cup of butter melted
  • 2 cups heavy whipped cream
  • 1 cup icing sugar.
  • 1 tsp vanilla
  • 3 ripe mangos – diced.

For the syrup:

  • 2 cups sugar
  • 1 cup of water
  • 1 tsp of lime juice.

Pistachios crushed and dried rose petals for garnish

Method:

  1. Preheat oven to 350F./180C.
  1. In a medium size sauce pan, prepare syrup by boiling water with sugar and lemon juice for ten minutes
  1. In a big bowl and with a scissor, cut the Knafeh dough into small pieces
  1. Mix the Knafeh dough with the melted butter until combined
  1. In a cupcake tin, press some Knafeh mixture in the bottom and sides of each cup
  1. Bake the Knafeh cups in the middle rack of the oven for about 20 minutes or until golden brown
  1. Transfer the Knafeh cups to the serving plate
  1. Meanwhile, in a big bowl and with the cake mixer, whip heavy cream with sugar and vanilla for about 2 minutes until thick and fluffy (be car efnot to over whip it)
  1. Put some diced mango in the bottom of each Knafeh cup, ruthenium spoon some whipped cream on top. Top it all with more diced mangos and a sprinkle of crushed pistachios.
  1. Drizzle with the prepared syrup depends on liking.

المكونات

٥٠٠ غم عجينة كنافة

١/٢ كوب زبدة مذابة

٢ كوب كريما سائلة

١ كوب سكر بودرة

١ م ص فانيليا

للقطر

٢ كوب سكر

١ كوب ماء

عصرة ليمونة

طريقة العمل:

  1. حمي الفرن على درجة حرارة ٣٥٠ف/١٨٠م.
  1. لعمل القطر أغلي السكر و الماء و عصرة الليمونة على نار متوسطة لمدة عشر دقائق
  1. في وعاء اخر و بواسطة خفاقة الكيك إخفاقي الكريما و السكر و الڤانيللا لمدة دقيقتين أو لحتى يصبح الخليط جامد
  1. في وعاء عميق و بواسطة المقص قطعي عجينة الكنافة إلى قطع صغيرة و اخلطيها جيدا مع الزبدة
  1. احضري صينية الكب كيك و وزعي عجينة الكنافة على الأكواب مع عمل تجويف في وسط كل فتحة
  1. اخبزي الكنافة بالرف الأوسط لمدة ٢٠ دقيقة اوحتى يصير لونها ذهبي
  1. اخرجي الصينية من الفرن و رتبي أكواب الكنافة في صحن التقديم
  1. وزعي نصف قطع المانچا في قاع كل كوب و وزعي خليط الكريما على الأكواب فوق قطع المانچا
  1. وزعي النصف المتبقي من قطع آل مانچا على وجه كل كوب
  1. زيني بالفستق الحلبي المطحون و الورد الناشف
  1. ضعي قطر فوق كل كوب حسب الرغبة

و صحة و هنا

Leave a comment