- Ingredients:
- 1 lb of frozen knafeh thawed.
- 1/2 cup of butter melted
- 2 cups heavy whipped cream
- 1 cup icing sugar.
- 1 tsp vanilla
- 3 ripe mangos – diced.
For the syrup:
- 2 cups sugar
- 1 cup of water
- 1 tsp of lime juice.
Pistachios crushed and dried rose petals for garnish
Method:
- Preheat oven to 350F./180C.
- In a medium size sauce pan, prepare syrup by boiling water with sugar and lemon juice for ten minutes
- In a big bowl and with a scissor, cut the Knafeh dough into small pieces
- Mix the Knafeh dough with the melted butter until combined
- In a cupcake tin, press some Knafeh mixture in the bottom and sides of each cup
- Bake the Knafeh cups in the middle rack of the oven for about 20 minutes or until golden brown
- Transfer the Knafeh cups to the serving plate
- Meanwhile, in a big bowl and with the cake mixer, whip heavy cream with sugar and vanilla for about 2 minutes until thick and fluffy (be car efnot to over whip it)
- Put some diced mango in the bottom of each Knafeh cup, ruthenium spoon some whipped cream on top. Top it all with more diced mangos and a sprinkle of crushed pistachios.
- Drizzle with the prepared syrup depends on liking.
المكونات
٥٠٠ غم عجينة كنافة
١/٢ كوب زبدة مذابة
٢ كوب كريما سائلة
١ كوب سكر بودرة
١ م ص فانيليا
للقطر
٢ كوب سكر
١ كوب ماء
عصرة ليمونة
طريقة العمل:
- حمي الفرن على درجة حرارة ٣٥٠ف/١٨٠م.
- لعمل القطر أغلي السكر و الماء و عصرة الليمونة على نار متوسطة لمدة عشر دقائق
- في وعاء اخر و بواسطة خفاقة الكيك إخفاقي الكريما و السكر و الڤانيللا لمدة دقيقتين أو لحتى يصبح الخليط جامد
- في وعاء عميق و بواسطة المقص قطعي عجينة الكنافة إلى قطع صغيرة و اخلطيها جيدا مع الزبدة
- احضري صينية الكب كيك و وزعي عجينة الكنافة على الأكواب مع عمل تجويف في وسط كل فتحة
- اخبزي الكنافة بالرف الأوسط لمدة ٢٠ دقيقة اوحتى يصير لونها ذهبي
- اخرجي الصينية من الفرن و رتبي أكواب الكنافة في صحن التقديم
- وزعي نصف قطع المانچا في قاع كل كوب و وزعي خليط الكريما على الأكواب فوق قطع المانچا
- وزعي النصف المتبقي من قطع آل مانچا على وجه كل كوب
- زيني بالفستق الحلبي المطحون و الورد الناشف
- ضعي قطر فوق كل كوب حسب الرغبة
و صحة و هنا