Bread pudding … بودنج الخبز

Standard

Ingredients:

2 cups milk

2 tbs (1/4 stick) unsalted butter melted and more for greasing pan

1 tsp vanilla extract

cup sugar

• Pinch sal, pinch of cinnamon, pinch of nutmeg

½ loaf of bread preferably brioche, cut into slices

2 eggs, beaten

. Nuts of your choice for topping

Method:

1. Heat oven to 350 degrees.

2. In a small bowl add in milk, butter, sugar, salt and eggs.

3. Butter a 4-to-6-cup baking dish and fill it with bread slices

4. Pour mixture over brea and set aside for 10 minutes to let the bread absorbs all the liquid.

5. Sprinkle the top with nuts

6. Bake for 30 to 45 minutes, or until custard is set but still a little wobbly and edges of bread have browned. Serve warm or at room temperature.

7. Serve with a dollop of whip cream or ice cream.

المكونات

٢ كوب حليب

٢ م ك زبدة ذائبة

١م ص ڤانيللا

١/٣ كوب سكر

رشة ملح

رشة قرفة

رشة جوزة الطيب

١/٢ بكيت خبز توست او بريوش الأفضل خبز يحتوي على الزبدة)

٢ بيضة مخفوقة

طريقة العمل:

حمي الفرن على حرارة ٣٥٠ف./١٨٠م

في وعاء عميق يتم خلط الحليب مع الزبدة

نضيف البيض و الڤانيللا و القرفة و السكر و جوزة الطيب

في طبق الفرن ندهن بشوية زبدة و نرتب قطع الخبز

بنضيف خليط الكسترد للخبز و نتركه مدة عشر دقايق على جنب حتى يتشرب السائل

نرش الوجة بالمكسرات المتوفرة

نخبز البودنج لمدة ٣٠_٤٥ دقيقة حتى يصبح لونة ذهبي

يقدم دافئ او في حرارة الغرفة مع الكريما او البوظة

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s