Lahm bi Ajeen (meat pies) in the skillet … لحم بعجين بالمقلى

Standard

Ingredients:

  • 750 grams ground beef
  • 2 small tomatoes chopped
  • 1 small green pepper chopped
  • 1 onion diced
  • I cup parsley
  • 1 jalapeño pepper (optional)
  • 2 cloves garlic crushed
  • 1 tsp sweet paprika
  • 1/2 tsp chili powder
  • 2 tbs pomegranate paste
  • 1 tbs pepper paste
  • 1 tbs tomato paste
  • 1/4 cup olive oil
  • Salt and pepper to taste

Dough ingredients:

  • 4 cups all purpose flour
  • 1 tbs instant dry yeast
  • 1 tbs honey
  • 1 tsp salt
  • 2 tbs Olive oil
  • 1 1/2 ups Luke warm water
  • 1/2 cup plain yogurt room temperature
  1. In the bowl of your stand mixer stir in yeast, honey, water, yogurt and oil until well combined.
  2. Add in flour and salt. Use the dough attachment to knead the dough until the dough comes out of the sides of the ball and form a soft elastic dough
  1. Cover Doug with plastic wrap and let rest in a warm place until double in size
  1. Meanwhile, start preparing the filling. In the food processor, add in all vegetable, pomegranate molasses, tomato paste and pepper paste and pulse until vegetable are finely diced. Add in the meat, spices and oil and pulse until combined
  1. Transfer the filling to a big dish, cover with plastic wrap and set aside
  1. When dough is ready, dust a big dish with flour and divide dough into balls ( size depends on your liking) and arrange them onto the floured dish. Cover with a clean kitchen towel to prevent dryness.
  1. On a well floured surface and with a floured rolling pin, flatten each dough ball into a really thin circle until finish with all dough balls
  1. On a medium heat stove, preheat a nonstick skillet.

Spread 2 tbs of the filling on top of each circle and try to press down the filling with your fingers to make it stick to the dough.

9.Transfer the Lahm bi Ajeen circle into the preheated skillet and cook it covered with any pot cover you have, for up to 5 minutesTransfer the ready Lahm bi Ajeen to a wire rack to cool.

10.Keep the Lahm bi Ajeen in an air tight Tupperware to keep freshness.

*You can freeze then in ziplock bags for future use

مكونات الحشوة :

٧٥٠ غم لحمه مفرومة

٢ بندورة مفرومة

١ راس بصل مفروم

١ فلفل اخضر بارد مفروم

١ كوب بقدونس مفروم

٢ فص توم مهروس

١ م ص بابريكا

١/٢ م ص شطة مجروشة

م ك نعنع ناشف

١/٢ م ص كمون

٢ م ك دبس الرمان

١ م ك دبس فليفلة

١ م ك رب البندورة

١/٤ كوب زيت زيتون

١ قرن فلفل حراء اختياري

ملح و فلفل حسب الرغبة

للعجينة:

٤ كوب طحين

١ م ك خميرة فورية

١ م ك عسل

١ م ص ملح

٢ م ك زيت زيتون او نباتي

١ ١/٢ كوب ماء فاتر

١/٢ كوب لبن رائب بحرارة الغرفة

طريقة العمل

لعمل العجينة

في وعاء العجانة أضيفي الخميرة و العسل و الماء و اللبن الرايب و الزيت و اخلطيهم لحتى يتجانسوا

اضيفي الطحين و الملح و بواسطة مضرب العجين اعجني العجينة لمدة اربع دقائق لحتى تتشكل كرة ملساء

غطي العجينة و اتركيها تخمر لحتى يتضاعف حجمها

في هذه الأثناء قومي بتحضير الحشوة

في محضرة الطعام اضيفي جميع الخضروات و افرميهم لحتى يتكون خليط ناعم

اضيفي اللحمة و البهارات و دبس الرمان و رب البندورة و دبس الفلفل و الزيت و اخلطي لحتى يتجانسوا… قسمي العجينة لكرات و بواسطة النشابة افردي كل كرة لدائرة رقيقة بالحجم المطلوب … افردي تقريبا ملعقتين كبار من الحشوة فوق كل دائرة بواسطةالاصابع لحتى تضمني انو الحشوة لاصقت العجينة… على نار متوسطة حمي قلاية واسعة و اطبخي كل واحدة من اللحم بعجين مع مراعاة تغطية القلاية بغطاة طنجرة لحتى تستوي اللحمة لمدة لا تزيد عن خمس دقائق …احفظي اللحم بعجين بعد ما يبردوا في تبروير في الثلاجة … و صحتين و عافية

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s